sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Trăind viața în toată plinătatea ei

Trebuie să mărturisesc că scrierea acestui blog este o provocare. Motivul este foarte simplu: 

Când o persoană decide să meargă spre adevăr, să-și mărturisească păcatele sale și să-și predea viața lui Isus, nu există un răspuns standard la modul în care va trăi acest pas important. Pentru unii, luarea deciziei de a-L urma pe Isus poate fi ca începutul unei sarcini. Viața este deja acolo; cu toate acestea, este nevoie de ceva timp înainte ca acea viață să devină vizibilă pentru alții. Unii pot avea o „sarcină” lungă, pentru alții poate fi o chestiune de secunde. Alții pot chiar trăi mântuirea și botezul în Duhul Sfânt într-o clipă.

Toți avem tendința să ne comparăm între noi. În lumina a ceea ce tocmai am scris, este periculos dacă ajung la concluzia că trebuie să fie ceva în neregulă cu mine pentru că nu am trăit noua viață în același fel ca persoana cu care mă compar.

Avem trei copii minunați. Sunt trei individualiști. Din punct de vedere fizic nu arată la fel, din punct de vedere emoțional și spiritual sunt diferiți – iar opiniile lor asupra lucrurilor pot fi, în multe cazuri, atât de diferite încât străinii ar fi surprinși că au același ADN. Nu cred că vreunul dintre ei îi va considera pe ceilalți doi mai puțin sau mai normali sau mai plini de viață, decât sunt ei înșiși. Sau se vor îndoi de părinții lor. Desigur, dacă i-aș ruga pe oricare dintre ei să confirme asta, cunoscându-i pe ei și ce simț al umorului au, toți s-ar întoarce protestând și ar spune: „Eu sunt cel care are dreptate!”

Dacă viața în Hristos este viață în toată splendoarea ei, ea include toate variațiile vieții și ale experiențelor.

Atunci de unde știu că sunt creștin?

Este vorba despre a crede și a-L primi pe Isus ca Domn și Mântuitor în viața ta:
Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu.
Ioan 1:12
Primirea lui Isus include mărturisirea păcatelor și primirea iertării (1).

Acest lucru este confirmat de confesiunea:
Dacă deci Îl mărturiseşti cu gura ta pe Isus ca Domn şi crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se primeşte dreptatea şi prin mărturisirea cu gura se primeşte mântuirea
Romani 10: 9-10
Atunci când acest lucru este făcut, viața este începută și pas cu pas ea va duce la convingere și asigurare interioară.

„Mana” pentru astăzi:
Vreau să trăiesc viața în toată plinătatea ei.
------------------------------------------
(1) 1 Ioan 1: 9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu