sâmbătă, 2 noiembrie 2019

În ce indicatoare pot avea încredere?

Am făcut poza asta acum trei ani în Africa de Sud. Am avut încredere în acest indicator, chiar dacă a fost pus invers – la urma urmei eram la celălalt capăt al lumii.

Când am început călătoria spre viață în Isus Hristos, erau indicatoare de-a lungul drumului. Am împărtășit deja semnele date în natură și conștiință. Provocarea este că aceste semne pot duce la orice fel de expresii religioase, prin urmare este important să căutăm semne demne de încredere care să ducă la Isus. Acesta este motivul pentru care susțin că nu numai calea, ci și „adevărul” vine înaintea vieții. Iisus a fost foarte clar în legătură cu adevărul:
Sfinţeşte-i prin adevăr! Cuvântul Tău este adevărul.
Ioan 17:17
În termeni practici, aceasta este proclamarea mesajului biblic de mântuire în și prin Isus. Acesta este rolul Bisericii = discipolii Săi. Putem folosi în continuare argumentele găsite în natură și în conștiință și orice alt argument care susține adevărul Cuvântului, chiar dacă cel mai bun mod de a comunica mesajul, este prin Cuvântul care devine trup iar și iar. Acest lucru se poate întâmpla prin tine și mine în fiecare zi.

William Booth a scris următoarele cu referire la o traducere revizuită a Bibliei:
Cărturarii creștini au tradus-o (Biblia) și au re-tradus-o, iar mai târziu au tradus-o din nou. Ei au comentat-o și au publicat-o sub toate formele, și se grăbesc să învăluie lumea cu revelațiile sale în fiecare limbă. Ei au explicat și au predicat aproape fiecare cuvânt din cuprinsul ei.
Se pare că a mai rămas un singur lucru de făcut cu ea, și anume să ne ofere o traducere literală, corectă și pe înțeles. Să o trăim; să trăim lucrurile reale - să trăim viața lui Hristos. O astfel de traducere, tovarăși, va vorbi.. Va fi victorioasă. Va fi triumfătoare. (1)
Dumnezeu mi-a dat harul să încep căutarea vieții, și prin harul său salvator El m-a acceptat în noua viață în Isus Hristos. Prin urmare, prin același har, voi prezenta cuvântul adevărului în lume astăzi.

„Mana” pentru astăzi:
Vom merge mai departe în har singur (2)
------------------------------
(1) William Booth: „Biblia Revizuită  -The War Cry, 10 Mai 1885. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu