sâmbătă, 26 octombrie 2019

Vezi indicatoarele?

Săptămâna trecută am scris despre faptul că drumul vine înaintea vieții. Aceasta se întâmplă pentru că Dumnezeu Își arată harul dezvăluindu-se în miracolul extravaganței vieții de pe planeta noastră.

Orice altă explicație pentru această viață miraculoasă decât un mare Creator, pare ilogică, iar când o persoană încearcă să afle mai multe, se aventurează într–o călătorie spirituală - drumul spre cel care dă viața.

În blogul de săptămâna trecută, am scris, de asemenea, despre „rațe ca înlocuitori a indicatoarelor rutiere care lipsesc”. Faptul că un indicator rutier lipsește aici, în Europa de Est, nu înseamnă că nu a existat niciodată unul. Oțelul din indicatoare poate fi transformat în lame bune pentru „uneltele” necesare în câmp.

Conducătorul acestei lumi are o motivație puternică de a elimina „indicatoarele” spirituale. Prin urmare, Dumnezeu a dat ființelor umane un fel de busolă. Pavel descrie această „busolă” în felul următor:
Când neamurile, – care nu au Legea –, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta, ele, care nu au Legea, îşi sunt singure lege. Ele arată astfel că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor. De asemenea, şi conştiinţa lor arată că acest lucru este adevărat, întrucât gândurile lor fie se acuză, fie se scuză între ele.
Romani 2: 14-15
Deci, chiar și atunci când nu există „indicatoare”, conștiința ne poate ajuta să separăm binele de rău. Deci, aceasta este o altă mărturie a „naturii” - de data aceasta natura umană.

C. S. Lewis l-a respins pe Dumnezeu din cauza răului din această lume. Apoi s-a întrebat: „Cum pot distinge binele de rău?”– Acest lucru l-a dus în călătoria spre găsirea vieții în Hristos, și l-a făcut unul dintre cei mai buni apologiști ai secolului trecut.

James F. Engel a făcut o scară de la a nu avea conștiința lui Dumnezeu până la a deveni un Creștin matur. Aceasta poate fi de ajutor pentru a înțelege călătoria în care sunt cei mai mulți dintre noi (1). Ea ilustrează foarte bine modul în care trebuie să mergem înainte de renaștere-și după.

Cu toate acestea, cu cât o ființă umană începe mai repede acest drum, cu atât mai mare este probabilitatea că deplasarea pe ea poate fi mai ușoară. Cel puțin ăsta a fost modul în care Solomon a văzut acest lucru, și l-am lăsat să ne dea

„Mana” pentru astăzi:
Învaţă-l pe copil calea pe care trebuie să meargă,
iar când va îmbătrâni nu se va îndepărta de la ea. (2)
-----------------------------
(1) Este un filmuleț scurt în limba engleză în care este explicată Scara lui Engel
(2) Proverbe 22:6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu