sâmbătă, 4 mai 2019

Sunt inclus


La sfârșitul lunii iunie, voi merge în Norvegia și voi face parte din Congres. Acesta va fi un congres „diferit”, și îl aștept cu nerăbdare. În special, aștept cu nerăbdare „masa lungă” care va fi plasată pe strada principală. Locurile la masă sunt pentru toată lumea. Orice doritor poate să ia loc, să împartă mâncarea și părtășia. E ceva divin în împărțirea mesei. Poetul norvegian, Trygve Skaug, a capturat acest lucru într-un mod frumos în scurta sa reflecție, postată în Joia Mare (1):
Apoi mi-a luat inimaimediat după cinăa dus mulțumiria binecuvântat inima și a spusaceasta este inima meacare va bate și ardepentru toți cei care nu au crezutcă există loc pentru eiaici, la masă.Vino pentru că totul s-a terminatvino, aici e locul tău.
Acest verset simplu ilustrează conținutul „chemării la includere” a generalului Peddle (2) în mare măsură. Să incluzi oamenii e o problemă de inimă. Putem scrie aceasta în declarația misiunii noastre, putem predica în predicile noastre, putem aranja o masă în strada principală, dar oamenii care simt că sunt „în afară”, vor ști dacă ea vine din inimă. Ca și compasiunea, includerea vine cu un preț - Isus a definit prețul în „noile” Sale porunci:
Aşa cum v-am iubit Eu, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii
Ioan 13: 34
„Mana” pentru astăzi:
Așa cum Isus m-a inclus pe mine, ar trebui să includ și pe alții.
------------------------------------------
(1) Luca 22:7-20
(2) Un apel la includere: Trebuie să fim dincolo de reproș în tratarea tuturor oamenilor cu respect și compasiune, să ne amintim misiunea noastră de a satisface nevoile umane în numele lui Hristos, fără nici o discriminare.
* ilustrat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu