sâmbătă, 30 martie 2019

Aducand viata


Cand Generalul Brian Peddle cheama Armata Salvarii la “incredere in Evanghelie” (1), poate fi de asemenea o chemare catre toti credinciosii din Biserica Crestina. Crezul lui Pavel confirma puterea Evangheliei:
Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: intai a iudeului, apoi a grecului.
Romani 1:16
Totusi, credinta lucreaza prin mai multe etape .

In povestea despre femeia care a fost bolnava timp de doisprezece ani (2), este usor sa vedem cateva dintre aceste etape. In primul rand, citim ca “ea a auzit despre Isus”. Din nou Pavel confirma faptul ca “credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.” (3). Mai departe aflam ca “ea a crezut”. Aceasta este o etapa importanta, deoarece inseamna ca ceea ce auzi trebuie sa fie pus in aplicare in viata ta si femeia a gandit: "Daca as putea doar sa ma ating de haina Lui, ma voi tamadui."

Cu toate acestea, daca s-ar fi oprit acolo, ar fi ramas doar un gand frumos si mangaietor. Din fericire, femeia a mers la urmatorul pas si a actionat pe baza credintei ei, a venit pe dinapoi prin multime si s-a atins de haina Lui.  A experimentat vindecarea imediata, totusi din nou: daca s-ar fi oprit acolo, ar fi fost doar o vindecare.

Isus stia asta. De aceea cred ca El a vrut ca ea sa faca asta public. Cred ca Isus stia cine i-a atins hainele, dar voia sa auda din gura femeii. O etapa foarte importanta a credintei este sa marturisesti credinta si ceea ce s-a intamplat. Chiar daca tremura, femeia a fost gata sa faca acest pas si ea “a spus intregul adevar”.

“Increderea in Evanghelie” - inseamna sa actionam in conformitate cu toate etapele mentionate mai sus. Este o chestiune de mantuire, este vorda despre a aduce viata.

“Mana” pentru astazi:
 Evanghelia aduce viata!
-----------------------------------------
(1) UN APEL LA ÎNCREDEREA ÎN EVANGHELIE: Când împărtășim vestea bună a evangheliei, trebuie să recunoaștem puterea ei de mântuire și de transformare. Prin puterea Duhului Sfânt, oamenii pot fi eliberați de tot ce îi oprește să atingă potențialul lor dat de Dumnezeu.
(2) Marcu 5:25-34
(3) Romani 10:17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu