sâmbătă, 22 decembrie 2018

Adventul – în cer și pe pământ

În ultimele trei săptămâni m-am concentrat pe procesul de așteptare și de dorință să văd că vine împărăția Tatălui Nostru și voia Sa este făcută. Aceasta este o rugăciune care leagă cerul și pământul împreună:
Vie Împărăția Ta,
facă-se voia Ta,
precum în Cer așa și pe pământ.

Matei 6:10
În câteva zile vom sărbători momentul când cerul și pământul s-au întâlnit într-o iesle în Betleem mai mult de 2000 de ani în urmă. Împărăția lui Dumnezeu a venit, voia Sa a fost clară atât în ceruri, cât și pe pământ.

Întruparea – faptul că „cuvântul a devenit trup” – „Dumnezeu a devenit om” (1) - a fost primul punct de întâlnire între cer și pământ. Deci, atunci când ucenicii au întrebat pe Isus să-i învețe să se roage, de ce El a inclus o rugăciune care a fost deja îndeplinită în ziua în care El însuși s-a născut?

Pentru că împlinirea acelei rugăciuni trebuie să fie repetată din nou și din nou, până când Hristos se va întoarce la sfârșitul timpului. Singurul mod în care se poate întâmpla este când cerul va întâlni pământul în întruparea Cuvântului, dar cu o „față” din prezent.

Această minune a întrupării se întâmplă de fiecare dată când eu, ca orice credincios renăscut, văd că trăiesc în Hristos și El trăiește în mine. Atunci împărăția lui Dumnezeu vine, mântuirea pentru toți oamenii în Isus este proclamată, pentru ca voia lui Dumnezeu să fie făcută pe pământ așa cum este în ceruri.

De fiecare dată când studiez rugăciunea Domnului, îmi amintesc de perfecțiunea ei. Ea este plină cu lucruri importante. Partea „vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ” este o predare completă voinței și mântuirii Lui. Când ne rugăm în acest fel, există Adventul pe pământ și în ceruri, pentru că Împărăția lui Dumnezeu vine tot mai mult și mai mult.

„Mana” pentru astăzi:

În inimă ... cu drag El să găsească loc! (2)
------------------------------------------
(1) Ioan 1:14
(2) Vers din cântecul "Cu bucurie să cântați"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu